SlotFather 2 är en klassisk och mycket populär 3D slot som har funnits på marknaden i flera år. Det är en av de första verkligen bra 3D slotar som släpptes på den svenska marknaden. SlotFather 2 är utvecklat av den lilla men relativt välkända studion Betsoft. Betsoft specialiserar sig på att göra bra 3D spelautomater och ligget bakom en rad av Sveriges mest populära 3D spelautomater. Du kan hitta spel från Betsson i en lång rad olika casinon på den svenska marknaden.

The SlotFather 2 är baserade på den Italienska Maffian i USA och centreras kring den amerikanske gangsterkulturen. Det är mycket lätt att se att utvecklarna bakom spelautomaten tog inspiration från gudfadern filmerna. Gudfadern själv som sitter till vänster om hjulen är klart modellerad efter Marlon Brandon.

En mycket intressant funktion i detta spel är att olika symboler är olika stora. Vanliga symboler såsom knivar, tidningar och cigarrer har normal storlek med maffiamedlemmar är stora nog att ta upp ett helt hjul. Man får ibland bara en del av en sådan symbol på ett hjul. Det är vanligare att man får en del av en maffiamedlem än att man får hela symboler på hjulet. Detta då man bara får se hela symbolen om hjulet stannar exakt rätt.

SlotFather 2 är ett mycket roligt och fartfyllt spel där man kan vinna mycket pengar. Att symbolerna har olika storlek får spelet att kännas annorlunda och mer dynamiskt. Detta då de stora symbolerna bryter upp rutmönstret som man normalt ser på skärmen när man spelar en spelautomat. De olika bonusspelen hjälper också till att göra spelet mer varierat och gör så att det tar längre tid att tröttna på spelet. Vill man att spelet skall gå än snabbare kan man välja att spela i turboläge.

Slotfather 2 låter dig spela krona eller klave för att dubblera dina vinster om du så önskar.

Jag rekommenderar denna slott till alla som vill ha en mycket välutvecklad slot men som är trött på spelautomaterna från NetEnt och Microgaming som alla påminner litegrann om varandra. Om du gillar detta spel så rekommenderar jag att du även prövar andra 3D spelautomater från Betsoft.

Symboler och specialfunktioner

Alla symboler i detta spel är baserade på den undre världen och saker som man förknippar med den. Här hittar man t.ex. vapen, cigarrer, värdetransporter, spelkort och givetvis gudfadern själv. Bland symbolerna hittar du även Fat Tony, Frankie och Snake eyes Sammy. Dessa symboler tar upp ett helt hjul och kan aktivera olika bonusspel.

Spridningssymbolen

Spridningssymbolen i spelet är en värdetransport. Om du får 3 spridningssymboler så vinner du en vinst och 8 free spinns. Om du får fler symboler får du fler spinns. Om du får 5 så vinner du hela 20 free spinns. I slutet på varje free spinn omgång så vinner du en big boss bonus. Hur stor denna är kan variera mellan olika omgångar.

Mafiosos

Fat Tony, Frankie och Snake eyes Sammy ger dig chansen att vinna stora vinster. Om du får samma mafioso på två hjul så får du ett gratis re-spin. Det är bara hjulen som inte har någon mafioso som snurrar om. Detta ger dig en extra chans att vinna.

Om du får tre av samma gangster så aktiveras den gangsterns bonusspel. Gangster symbolerna kan bara komma på hjul 2-4. Hela gangster måste synas på skärmen för att du skall aktivera bonusspelet.

Alla tre bonusspelen går ut på att samla en pengar från beskyddarverksamhet. Fat Tony ger dig ett bonusspel där du alltid vinner något. Som spelet säger ”Fat Tony allways collects”. Frankie å andra sidan ger dig chans att vinna stora vinster men du riskerar också att komma hem utan något alls. Snake eyes Sammy ligger mellan dessa två och ger dig större vinster än Fat Tony och lägre risk att gå hem tomhänt än Frankie.